Få ner onödiga utgifter – se över elförbrukningen och köp tygpåsar

Många lever med en stram budget att förhålla sig till och det kan bidra till att livskvaliteten försämras. En av de vanligaste orsakerna att känna stress är nämligen ekonomiska problem, men genom att få koll på utgifterna kan man spara pengar som kan användas till roligare saker. Genom att köpa tygpåsar och se över elförbrukningen kommer man långt.

Betalar du för något helt i onödan?

Tro det eller ej, men det finns många utgifter som är helt onödiga och där finns det mycket pengar att spara. Ett exempel på det är utgiften för bärpåsarna i affärerna. En plastpåse kostar fem kronor. Om du handlar i snitt tre gånger i veckan och köper två plastpåsar varje gång så betalar du drygt 30 kronor i veckan för enbart plastpåsar. Det blir nästan 1600 kronor på ett helt år. Ett alternativ, och ett betydligt billigare sådant, är att köpa tygpåsar istället. Köp tygpåsar till dig själv eller ge bort dem i present. En tygpåse är visserligen dyrare i styckpris jämfört med en plastpåse, men en tygpåse brukar ligga på 50-200 kronor, vilket gör att du snabbt tjänar på att handla med tygpåsen istället.

Ett annat exempel på helt onödiga utgifter är utgifter för elkonsumtion. Elen blir allt dyrare och du som har rörligt elpris bör därför ta en titt på hur du använder din el. I många fall använder man onödigt mycket el. Det går exempelvis att släcka fler lampor till vardags, att dra ut laddare till bredband, modem, datorer, telefoner och övriga apparater samt att skruva upp kylen och frysen några grader så att de drar mindre ström. Har man rörligt elpris kan det även vara bra att se över när man förbrukar sin el då elpriset varierar beroende på tid på dygnet. Med andra ord finns det risk att du betalar väldigt mycket för din elförbrukning helt i onödan.