Så mycket el drar TV-spelet

Många är vi som älskar att koppla av med en spelomgång framför tv:n, men visste du att ditt tv-spelande drar betydligt mer ström än din dator? Visst kommer valet av konsol att ha stor betydelse, men det finns fortfarande sätt som du kan minska på elkostnaderna och fortfarande kunna njuta av dina underhållande spel.

Idag letar de allra flesta efter smarta lösningar för att minska energiförbrukningen i hemmet. Att byta ut dina gamla spel till nya spel till Nintendo Switch kan vara ett sätt att få ner kostnaderna. Hos webhallen.se hittar du mängder med roliga och actionfyllda spel som passar till de allra flesta moderna konsoler. Här kan du även köpa tillbehör till både tv-spel såväl som datorspel och annan gaming.

Vad påverkar energikostnaderna?

Man kan säga att det finns tre saker som påverkar energikostnaderna mest i samband med tv-spel.

  • Hur länge och ofta du spelar.
  • Hur stor konsol du har – ju större desto mer drar den.
  • Vilket elbolag du använder dig av.

Hur mycket el drar konsolen?

Du kanske tror att det är helt omöjligt att svara på hur mycket el din konsol drar, men så är inte fallet. Genom att investera i en energimätare kan du snabbt och enkelt se hur mycket konsolen och TV-spelet förbrukar. Du sätter bara energimätaren i den kontakt som går från vägguttaget till spelkonsolen.