Ta ett företagslån och investera i förnybar el

Både privatpersoner och företag märker av de höga elpriserna. Hur nästkommande år blir vet vi inte. Som företagare kan det därför vara smart att investera i förnybar energi för att minska företagets energikostnader.

Ta ett företagslån

Det lättaste sättet att finansiera nya investeringar är med ett lån, såvida inte företaget har mycket kapital att använda. Det finns två stora fördelar med att investera i förnybar energi: det minskar elkostnaderna och ni blir även ett mer klimatsmart företag. Det är något som kunderna verkligen uppskattar. Du sparar alltså pengar samtidigt som du också kan förbättra företagets image. När du ska söka företagslån är det smart att använda en lånesajt som Krea. Krea jämför och söker lån åt dig hos 30 banker, vilket innebär att det bara blir en enda kreditupplysning i registret. Det är smart inför framtiden, då få kreditupplysningar underlättar för att kunna få framtida lån. Gå in på Krea och ansök om ett företagslån för att investera i förnybar energi.

Förnybar el

Det finns många lösningar att välja mellan beroende på hur stort företaget är, var det ligger och dess unika förutsättningar. Mindre byggnader kan tjäna mycket på att installera solceller och bli självförsörjande på el. Det kan också vara klokt att kolla upp berg- eller jordvärme. Om du driver ditt företag hemifrån kan en luftvärmepump göra stor skillnad. Att byta ut fönster är initialt en stor kostnad, men moderna fönster hjälper dig att spara mycket el.

Förutom att sänka elkostnaderna i själva byggnaden eller byggnaderna kan företaget eventuellt spara mycket genom att köra elbil. Skillnaden i kostnad per mil är enorm mellan en elbil och en fossildriven bil. Det kan också vara smart att köpa elbil nu, då det finns många skattelättnader och bonusar, som nödvändigtvis inte kommer att finnas i framtiden då fler kör elbil.

Klimatsmart företag

Den viktigaste anledningen att bli mer klimatsmart och energisnål är naturligtvis jordens resurser och klimatet. Men sanningen är den att du också tjänar på det ekonomiskt. Kunder föredrar att köpa från företag som har ett tydligt miljötänk. Genom att sänka energikostnaderna med förnybar el och köra elbil kommer du alltså att kunna förbättra din företagsimage.