Därför ska du välja en elbil 2022

Kör du fortfarande den klassiska bilen med en förbränningsmotor? Då är det hög tid att se över möjligheterna att byta till en elbil. En elbil eller en laddhybrid är inte bara bättre för miljön, utan den är också mycket snabbare och ger dig en betydligt bättre körupplevelse. Tack vare den moderna teknologin behöver du inte heller använda dig av laddstationer när du vill tanka, utan kan ladda bilen i det egna hemmet.

Det finns flera orsaker till varför du bör välja en elbil eller laddhybrid nästa gång du ska köpa en ny bil. Det bästa är naturligtvis renodlade elbilar, eftersom de inte släpper ut några farliga kemikalier i luften. Även laddhybrider är ett bra alternativ för den som vill kunna kombinera förbränningsmotor och el för att få den där extra räckvidden. Här kommer vi att titta närmare på några av de främsta fördelarna med en laddningsbar bil för privat bruk!

Ladda hemma med en laddbox

Med hjälp av en laddbox kan du ladda din elbil eller laddhybrid i det egna hemmet när helst du känner för det. Många tillverkare av laddboxar har använt sig av professionella apputvecklare i Stockholm för att ge laddboxen moderna och smarta funktioner. Tack vare dessa apputvecklare i Stockholm, eller på annan plats i Sverige, kan du ladda bilen när elen är som billigast, ha koll på batterinivå eller få automatiska uppdateringar. Apputvecklare kan naturligtvis även hjälpa dig som företag om du vill modernisera och förbättra användarvänligheten av din hemsida.

Grön Teknik bidrag

Grön Teknik bidrag är ett bidrag som tilldelas alla som väljer att köpa laddbox och installation till elbilar från ett och samma företag. Bidraget fungerar på många sätt likt RUT-avdrag och ger dig en 50 % reducering på den totala kostnaden. Som mest kan du använda 50 000 kronor om året per person.

Bättre körupplevelse

Med en miljöbil, elbil eller laddhybrid, får du en mycket bättre körupplevelse. Bilarna kan inte bara accelerera snabbare, utan har också en mjukare gång och är mycket mer tystlåtna. Spenderar du mycket tid i bilen kan det bli jobbigt med högt buller. En elbil är mycket tyst att köra, vilket ger dig den absolut bästa upplevelsen på vägarna.

Miljövänligt och ekonomiskt

Av alla fördelar är det troligtvis den minskade miljöpåverkan och kostnaderna som är de största och bästa. En elbil släpper inte ifrån sig någon koldioxid och lämnar därför inga tråkiga avtryck på miljö eller ozonlager. Jämför med en bil med förbränningsmotor är en elbil också mycket billig att ladda. Hur mycket du får betala kan dock variera, men uppskattningsvis kan du räkna med en kostnad på 1,50 kronor per kWh – vilket motsvarar ca 1 mils körning beroende på fordon.